روشویی یکی از انواع سینک است که معمولا در حمام و سرویس های بهداشتی قرار داده می شوند. روشویی ها همگی دارای زهکشی هستند تا آب را به راحتی تخلیه کنند و به همین دلیل همه آن ها عملکرد مشابهی دارند؛ اما دلیلی که باعث می شود مدل های مختلفی از روشویی به وجود بیاید، متریال به کار رفته در ساخت آن ها است. یکی از محبوب ترین مدل های روشویی، روشویی سنگی است که به دلیل مزایای زیاد خود، طرفداران زیادی دارد.

مزایای روشویی های سنگی

روشویی سنگی

  • طراحی کلاسیک و منحصر به فرد

اولین و مهم ترین دلیلی که باعث می شود بسیاری از افراد مدل های سنگی روشویی را برای خانه خود انتخاب کنند، ظاهر کلاسیک و منحصر به فرد آن ها است. مدل های سنگی به دلیل طراحی های زیبا و خاص، حس طبیعی بودن و رگه ها و لکه های طبیعی سنگ، بسیار زیبا نمایان می شوند. به دلیل همین ویژگی های طبیعی است که شما هیچ وقت دو روشویی سنگی کاملا شبیه به هم پیدا نخواهید کرد.

اگر به عنوان یک صاحب خانه دوست دارید که یک روشویی کلاسیک با ظاهری منحصر به فرد و ظرافت بالا داشته باشید، مدل های سنگی ممکن است انتخاب بسیار خوبی برای شما باشند.

  • همه کاره بودن

یکی دیگر از مزایای روشویی های سنگی، همه کاره بودن آن ها است. سنگ هم زینتی و هم کاربردی است و به همین دلیل به راحتی با هر سبک از دکوراسیونی از کلاسیک گرفته تا مدرن هماهنگ می شود.

علاوه بر این، برای ایجاد یک ظاهر متفاوت و زیبا بین روشویی سنگی و دکوراسیون خانه خود، انتخاب های زیادی دارید. برای مثال می توانید یک روشویی از جنس سنگ گرانیت انتخاب کنید. روشویی گرانیتی با رنگ مشکی خود به دکوراسیون خانه شما عمق می بخشد.

  • ماندگاری بالا

روشویی های سنگی ماندگاری بسیار بالایی دارند. فرقی نمی کند که روشویی خود را از چه نوعی سنگی انتخاب کرده اید، همه آن ها در برابر فرو رفتگی، ترک خوردگی و زنگ زدن کاملا مقاوم هستند. مگر این که ضربه ای واقعا محکم به آن ها وارد شود. روشویی سنگی ای که از سنگ های گرانیت و مرمر ساخته شده باشد، تقریبا تخریب ناپذیر است و دوام بسیار بالایی دارد.

  • مقاومت در برابر حرارت

یکی دیگر از دلایلی که باعث می شود روشویی های سنگی در اکثر خانه ها نصب شوند، مقاومت بالای آن ها در برابر حرارت است. سنگ به طور طبیعی در برابر حرارت مقاومت بسیار بالایی دارد. به همین دلیل طبیعی است که روشویی های سنگی نیز در برابر حرارت مقاوم باشند.

معایب روشویی سنگی

معایب روشویی سنگی

  • نامناسب برای خانواده های پرجمعیت

اگر خانواده پر جمعیتی دارید، مدل های سنگی برای شما چندان مناسب نخواهند بود؛ زیرا به دلیل استفاده مکرر از روشویی سنگی، نیاز به تمیز کردن مداوم آن خواهید داشت. تمیز کردن مداوم به ویژه با شوینده های شیمیایی ممکن است لایه محافظ روی سنگ را به سرعت از بین ببرد و ظاهر آن را خراب کند.

  • نیاز به تعمیر و نگهداری

روشویی های سنگی شاید بسیار مقاوم به نظر برسند؛ اما به نگهداری و تعمیر مداوم نیاز دارند. بیشتر سنگ های طبیعی متخلخل هستند. به ویژه اگر سنگی که انتخاب کرده اید، از جنس مرمر یا گرانیت باشد. این دست از سنگ ها باید برای جلوگیری از جذب لکه، آب بندی شوند. در صورتی که روشویی سنگی خود را آب بندی نکنید، به محلی برای رشد و تکثیر باکتری تبدیل می شوند.

علاوه بر این، روشویی هایی که از جنس سنگ صابون ساخته شده اند، باید به خوبی روغن کاری شوند. با روغن کاری و آب بندی روشویی می توانید تا یک عمر بدون نگرانی از آن ها استفاده کنید.

  • سنگین

روشویی های سنگی را می توان سنگین ترین نوع روشویی دانست. این سینک ها به میزان قابل توجهی از سینک های معمولی مانند سینک های چینی سنگین تر هستند. برای همین برای نصب روشویی سنگی حداقل به چهار نفر نیاز دارید.

علاوه بر این، اگر قصد دارید روشویی توکار یا روکار روی میز یا کابینت قرار دهید، باید مطمئن شوید که سطح آن، به قدری محکم باشد که وزن روشویی را تحمل کند. در غیر این صورت باید برای تحمل وزن روشویی، کابینت خود را تقویت کنید. همچنین اگر فضای خیلی کوچکی دارید، مدل های سنگی روشویی برای شما چندان مناسب نیست.

نصب روشویی سنگی چه مزایا و معایبی دارد؟

  • تمیز کردن سخت

یکی دیگر از مشکلات رایجی که با خرید روشویی های سنگی با آن مواجه خواهید شد، تمیز کردن سخت تر آن ها نسبت به مدل های معمولی مانند مدل های چینی است. روشویی سنگی با این که بسیار زیبا است؛ اما به همان اندازه تمیز کردن آن سخت است؛ زیرا در برابر مواد شیمیایی تمیز کننده به ویژه تمیز کننده های اسیدی آسیب پذیری بالایی دارد.

هر سنگی با توجه به ساختار خود، باید با شوینده مخصوصی تمیز شود. برای مثال شوینده های اسیدی تاثیر منفی روی مدل های گرانیتی ندارند؛ اما به راحتی به روشویی های مرمری آسیب می رسانند.

تمیز کردن روشویی های سنگی با یک شوینده قوی ممکن است باعث آسیب رسیدن به سطح روشویی شود؛ به همین دلیل باید با دقت زیاد به شست و شوی آن بپردازید و از هر شوینده ای استفاده ننمایید.

همچنین یکی دیگر از مشکلات درمورد تمیز کردن روشویی های سنگی، لک شدن آن ها در اثر آب سخت است. آب لوله کشی که استفاده می کنیم، حاوی مقادیری مواد معدنی مانند کلسیم و آهن است. این مواد معدنی ممکن است با گذر زمان خود را به صورت لکه های سفید روی روشویی نشان دهند.

جمع بندی

روشویی ها یکی از اجزای ضروری هر خانه ای محسوب می شوند که مدل های مختلفی دارند. یکی از مدل های محبوب روشویی، مدل سنگی است. مدل های سنگی روشویی به دلیل زیبایی و مقاومت بالا، بسیار محبوب هستند؛ اما زمانی که یک روشویی سنگی را انتخاب می کنید، باید مشکلاتی مانند تمیز کردن سخت تر آن ها و همچنین سخت بودن نصب آن ها را نیز قبول کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *